zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Zesjesstudenten

18-03-2018 3 minuten leestijd

Recent is er een artikel gepubliceerd op MT.nl. Een interessant artikel. Het gaat namelijk over zesjesstudenten. Studenten die gaan voor een voldoende, maar daar precies genoeg inspanning voor leveren. En juist hen moet je aannemen. Waarom? Zij krijgen geen burn-out.

Collegestoelen

Minimale inspanning

Vaak worden goede cijfers geassocieerd met een uitstekende leerling of iemand die hard werkt. En daarom zal diegene dus ook perfect zijn voor het bedrijfsleven. Juist die studenten zouden hard aan de slag gaan, er alles eruit halen wat erin zit en altijd een goede prestatie leveren. Zij hebben niet voor niets zo’n goede cijferlijst.

Maar die zesjesstudenten dan? Weten die niet juist perfect hoe je alles kunt behalen met een minimale inspanning? Wat er voor zorgt dat er geen burn-out om de hoek komt kijken. Er wordt niet doorgewerkt tot midden in de nacht, de werkdag is gewoon over op een bepaalde tijd. Ze wisten precies wanneer ze hard moesten werken en wanneer ze de kantjes er vanaf konden lopen.

Kortom. Zesjesstudenten kunnen goed plannen, stellen prioriteiten en hebben zelfvertrouwen, stelt journalist Laura Walburg in haar artikel. En dat zijn de mensen waar je als werkgever dol op zou moeten zijn...

Als u zoveel tijd aan één vak besteedt dat u een 9 haalt, heeft u er teveel tijd aan besteed.
Professor Economie

Economie

Onder het artikel van het MT vonden we ook deze fantastische reactie van ‘harrybre’. Hij schrijft daar:  

Als avondstudent Economie bij een van de eerste vakken een 9 gehaald.

Commentaar van een van de professoren: "weer iemand die dit vak niet snapt. Economie is de wetenschap van optimaal gebruik van schaarse, alternatief aanwendbare productiemiddelen. Kijkend naar u, bent u papa en werkend. Dus, uw tijd moet u verdelen over gezin, werk en studie. Als u zoveel tijd aan één vak besteedt dat u een 9 haalt, heeft u er teveel tijd aan besteed. Want later vraagt nooit iemand uw cijferlijst op. Binnen de minimale tijd afstuderen: DAT is het vak snappen".

Een goed voorbeeld van de Omdenkstrategie bekrachtigen: kijken naar waar je goed in bent en dat versterken.

Bron: MT.nl

Elena Laming
18-03-2018
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden