Probleem in je organisatie? Denk het om!
Per 1 januari 2016 starten we met iets nieuws: de OmdenkTank. Het idee is om organisaties te helpen om structurele problemen om te denken.
Loop je als organisatie tegen een hardnekkig probleem aan? Heb je het idee dat elke oplossing het probleem alleen maar verergert? Heb je het gevoel voortdurend achter de feiten aan te lopen? Ben je er van overtuigd dat je bedrijf revolutionair moet veranderen om de komende jaren te overleven? Heb je het gevoel dat je als organisatie de tijdgeest mist? Is de rek er ook uit in jullie bedrijfstak? Dan kunnen wij met de OmdenkTank mogelijk iets voor je betekenen.
Organisaties zowel bedrijfsleven als overheidsinstellingen kunnen een probleem aan ons voorleggen. Tot 1 februari 2016 kunnen vraagstukken ingezonden worden. Daarna zullen we een selectie maken welke problemen wij met enthousiasme en overtuiging willen aanpakken.
Eigenlijk komen alle problemen waar organisaties mee te maken hebben in aanmerking om omgedacht te worden. Van weerstand bij verandering tot productinnovatie, van gebrek aan zelfsturing tot het realiseren van draagvlak, van het verlies aan focus tot het vernieuwen van een bedrijfsconcept. Eigenlijk is elk probleem dat complex, hardnekkig en (vooral) uiterst irritant is geschikt om voor de OmdenkTank. We hebben namelijk de overtuiging dat een probleem per definitie energie bevat. Ergernis staat aan de basis van elke vernieuwing. Het is de kunst die energie te gebruiken om iets nieuws te scheppen. Wat ons betreft geldt dus een eenvoudige regel: hoe meer irritatie, des te beter. Daar waar mensen zich niet meer ergeren, daar is de situatie pas echt hopeloos.
Vooralsnog niets. We gaan eerst in gesprek, problemen omdenken is per definitie maatwerk. Na dit gesprek wordt duidelijk of we iets met de OmdenkTank denken te kunnen betekenen, waarna een plan van aanpak volgt. Pas dan wordt er over eventuele kosten gesproken.
Jazeker. Het is absoluut noodzakelijk dat de leiding van een organisatie het probleem aangepakt wil hebben. Als de top van een organisatie er niet voor gaat, is elke poging tot vernieuwing per definitie gedoemd te mislukken.
Stuur een mailtje met een (korte) eerste omschrijving van het probleem naar info@omdenken.nl ter attentie van Pepijn Lagerwey. Wij zullen vervolgens per email de verdere procedure met je bespreken.
Berthold Gunster, Annemargreet Dwarshuis, Pepijn Lagerwey en Jan Gunster.
Omdenken heeft gedurende de afgelopen 15 jaar trainingen, shows, workshops en omdenksessies verzorgd voor meer dan 3.500 organisaties in binnen- en buitenland. Meer dan 750.000 mensen volgden inmiddels een programma. Over het Omdenken gedachtengoed heeft Berthold Gunster acht bestsellers geschreven waaronder Huh?! De techniek van het omdenken. Boeken van Omdenken zijn vertaald in het Duits en Engels.
Omdenken wordt regelmatig benaderd met de vraag een probleem om te denken, zowel in de persoonlijke als zakelijke sfeer. In de privésfeer zijn, ook via de meedenkers op de website, al vele problemen omgedacht. Met de OmdenkTank willen we de vragen die komen vanuit organisaties en bedrijfsleven aan bod laten komen.
Licentie: CC BY 2.0