We hebben het bij Omdenken vaak over 'ja' zeggen. De afgelopen jaren hebben we gemerkt dat omdenken niet mogelijk is als je niet eerst ja als grondhouding hebt omarmd. Zolang je op een ja-maar-manier in het leven staat, kun je boeken lezen over omdenken tot je een ons weegt, het zal je niet helpen. Omdenken is geen denktruc of geinige interventie. Het is veel meer een levenshouding. Zoals er geen vuur is zonder vonk, zo is er geen omdenken zonder ja als grondhouding. Ja is de basis, het fundament. Omdenken is het resultaat, de opbrengst van die grondhouding.
Toen Brigiet dit hoorde tijdens een lezing van Berthold, herkende ze zichzelf hierin. Ze deelde met ons haar verhaal over 'ja' zeggen tegen diabetes.
"Op mijn 32e kreeg ik van de een op de andere dag type 1 diabetes. Uiteindelijk heb ik 'ja' kunnen zeggen tegen mijn diabetes. Ik ging van feit naar mogelijkheid. Ik word diabetescoach! Omdat ik zelf de emotionele aandacht zo miste in de diabeteszorg die ik kreeg."
Er waren genoeg beren op de weg te bedenken. "Ja maar, is dat niet te veel onzeker voor je leven met diabetes? Ja maar, dat is toch een onrealistisch plan omdat je niet vergoed wordt? Ja maar, de zorgwereld zit echt niet te wachten op een eenling zoals jij. Ja maar, je hebt helemaal geen netwerk binnen de zorg. Enzovoorts, enzovoorts. Inmiddels heb ik een goed lopend bedrijf en coach ik mensen met diabetes op het sociaal-emotionele vlak om de balans terug te vinden in hun leven, wat zo belangrijk is om goed voor je diabetes te kunnen zorgen. Inmiddels is de diabetescoach een begrip. In de zorg train en coach ik (diabetes)zorgverleners met het coachen van patiënten en geef ik presentaties voor bedrijven. Er liggen nog super veel mogelijkheden en kansen in en buiten de diabeteszorg!"
Meer over Brigiet en de diabetescoach lees je hier: www.brigietbrink.nl